В столицата днес катастрофира маршрутка. След удар в лека кола, маршрутката по линията номер 12 се преобърна в столичния квартал "Дружба". Ранен е шофьорът на микробуса, а пътниците в леката кола, сред които и две деца, се отървават без наранявания. Репортаж на Асен Иванов и оператора Николай Стойков.

Инцидентът стана малко след 12,30 ч. на бул. "Христофор Колумб" в столичния квартал "Дружба". Маршрутка по линия номер 12 и лек автомобил "Опел" се движат в посока "Младост", когато, според шофьора на "Опел"-а, микробусът рязко завива наляво.

"Последния момент аз давам леко газ да го задмина и той рязко завърта да прави обратен завой. Рязко в последния момент", казва шофъорът на "Опела" Валери Бенев.

"Просто ми е за децата. Возя две деца. Той явно искаше да завърти тук и да си отиде на последната спирка. Няма как, ако се е движил в нормалната лента, как ще го дам в средата. Просто няма логика", допълва той.

Единственият пострадал е шофьорът на маршрутката Геоги Златинов. Той беше откаран в "Пирогов" с рана на главата.

Бенев коментира, че на слизане от маршрутката Златинов му казал:"Колега, ти луд ли си?" 

"Какво да съм луд? То тея маршрутки няма закони за тях, спират където си искат", казва Бенев.

Според шефа на фирмата превозвач виновен за катастрофата е шофьорът на "Опел"-а. Шофьорът на маршрутката добре познавал маршрута и нямало как да направи грешка.

Лаконично каза, че шофорът работел за него "от 120 години" и пожела да бъде оставен на спокойствие.
 
В крайна сметка шофьорът работи 16 години на маршрутка и до момента няма нарушения.
 
"Тоя господин с "Опел"-а, как си го мислите него? Защо смятате, че маршрутката е виновна при всички положения? Ами, представете си, че той е тръгнал да се преустройва, за да направи ляв завой", каза още шефът на фирмата.

На коментар, че шофьорите на машрутки за известни с рискованите си манерви, той отговори така: "Шофьорите на маршрутки са изветсни с това, че са най-добрите шофьори. Защото той минава пъти на ден през този маршрут. Той знае всичко, всяка дупка. Така че няма кой да го изненда. И понеже той знае какво да направи всяка една секудна и хората си мислят, че те са нарушители".

За няколко часа движението по булеварда беше затруднено. Кой все пак е виновен, ще кажат от КАТ.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето