Загиналият при вчерашната тежка катастрофа близо до ГКПП-Станке Лисичково на българо-македонската граница е 20-годишен благоевградчанин. 

Пътният инцидент стана при облачно време и мокър асфалт. Управлявайки лек автомобил "Пежо", правоспособният водач М.О. (20 г.) от Благоевград при десен завой навлязъл в лентата за насрещно движение. В резултат на това автомобилът се блъснал в лявата част на товарен камион "Волво", управляван от албанския гражданин В. Х. (58 г.). От удара "Пежо" - то се обърнало и блъснало в еластичната ограда
край пътя.

При инцидента е загинал на място пътуващият в лекия автомобил на задната седалка 20-годишен А. К. Пострадали са всички пътували в "Пежо"-то. Шофьорът М.О. е с фрактури на горните крайници, спътникът му С . Г. (21 г.) от гр. Чирпан е с фрактура на дясното рамо. И двамата са настанени в болница в Благоевград без опасност за живота. 18-годишната Д. П. от Благоевград, която също е пътувала с тях, е освободена след преглед. 

Албанският гражданин не е пострадал при инцидента.

На двамата шофьори са взети кръвни проби за алкохол. При направена справка пътните полицаи установили, че водачът М.О. е лишен от правоуправление по административен ред заради нарушение на Закона за движение по пътищата през месец юни 2009 г. По случая е образувано полицейско дознание.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето