От днес примата на българската естрада Лили Иванова носи званието полковник. На тържествена церемония в Министерството на отбраната певицата получи почетно офицерско звание от медицинските служби на Българската армия и беше наградена с хладно оръжие.

Едва ли друг път церемония за получаване на почетно офицерско звание е минавала с толкова много букети и целувки. Точно това обаче се случи след като редник Лили Иванова стана полковник.

"Българската армия традиционно е пазител на ценностите и добродетелите в обществото през вековете. Българският войн винаги е бил човек на честта и дълга към родината. Смятаме, че Лили Иванова е именно такъв човек със силна воля и много кураж", каза министърът на отбраната Николай Цонев.

Самата Лили Иванова разказа, че като медицинска сестра още през 1964-65 г. е станала редник в Българската армия и, че винаги е била дисциплинирана като войник.

"Аз имах звание редник (...) Получавах повиквателни, разбира се, но след това се отказах. Правех инжекции и сега мога да правя. Но сега правя съвсем други инжекции, които също някои хора ги заболява от моите инжекции. Но аз ги правя и ще продължавам", подчерта примата.

Дори и като певица, Лили Иванова е продължила да служи на армията и специално за сухопътните ни войски е изпяла песента "От векове за векове"

Освен званието полковник примата на българската естрада получи и офицерски кортик.

Повече за живота на певицата може да видите в поредицата на bTV "Опасно близо - Лили Иванова".

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето