Седем души, между които и дете, загинаха при катастрофа с микробус и автобус на международния път между Любимец и Свиленград. Жертвите са гастарбайтери и са пътували към Турция, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Хасково Нина Николова.
    
Загиналите са пътували в микробус с немска регистрация. Те са били работници в Германия и са пътували към Турция. При неправилно изпреварване, микробусът се е ударил челно в автобуса със сръбска регистрация.

Сигналът е получен в 05.58 ч. тази сутрин на телефон 112. Всички седем пътници от микробуса са починали на място. Ранени при катастрофата са шофьорът на автобуса, който е настанен в МБАЛ-Хасково и 23-годишно момиче, откарано в Спешна медицинска помощ - Свиленград.

Двамата пострадали са с фрактура на долните крайници. Екипи на МИС от Хасково и на МВР са извадили телата на жертвите и пострадалите от превозните средства.
    
Пътят временно е затворен. Причините, предизвикали тежкия пътен инцидент са в процес на изясняване, допълват от министерството.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето