"Това е един запис, направен от хора, които са присъствали на срещата с Ахмед Доган в село Кочан и показва отношението на един политик спрямо българския парламент, спрямо българските институции и личното негово влияние за разпределянето на всичко това, което са парите на българския данъкоплатец.
 
Това са поредицата от корупционни практики и схеми, които обществото знае, критиките, които получаваме от Европейската комисия. Това, за съжаление, трябва по някакъв начин да бъде променено, защото не можем да продължаваме да живеем по този начин – ниската избирателна активност, купените гласове и изборният туризъм да определят бъдещето на всички нас като българи, независимо в коя точка от страната се намираме", заяви Цветанов.

Ето как отвърна Янко Станев, кандидат за Варна от ДПС:

"Този запис, не знам как е правен, от кого и къде, но той е поредното ченгеджийско мерояприятие. С това съм 100% сигурен. Второто, с което съм наясно, че се е преминало на ново ниво от обръчи, защото аз си спочмням едни други времена, в които по командирски начин се набиваха обръчите на варненския бизнес от примерно Добрин Митев и от други хора.
 
Спомням си тези времена, обаче в нашия град такова набиване на обръчи сега няма и не може да има. И третото, за което съм наясно – аз никога не приемам, че някой на тази маса е злонамерен към България или към Варна, но гледам и не вярвам на ушите си – като че ли този град само в лошо живее и не се развива, и как така когато е най-добрият град за живеене, какво остава за другите градове". 

 
Вижте първа, втора и трета част на дебатите.

Повече за изборите вж. на Izbori.btv.bg