Късо съединение на електрически проводник е най-вероятната причина за пожара в частна къща, взел две жертви в Лясковец през миналата нощ, съобщиха от пресслужбата на областната дирекция на МВР.
   
Според разследващите пожарът е възникнал около 1 часа след полунощ при техническа неизправност на проводник, който преминавал под вътрешна стълба на двуетажната къща.
   
Пламъците бързо обхванали сградата с гредоред, строена преди повече от 150 години. Собственикът Георги Георгиев и неговата дъщеря Деница спели на втория етаж. Те се оказали в плен на огъня, защото прозорците били със вкопани решетки и не успели да напуснат къщата.
   
Изяснено е, че старата сграда била газифицирана, а по време на пожара са се взривили две бутилки с газ пропан-бутан и известно количество патрони. Те били законно притежание на загиналия, който е бивш военен, а преди инцидента работел като началник на отдел "Общинска охрана" в община Лясковец.
   
Пожарът е предизвикан по непредпазливост и всякакви други спекулации със случая са несъстоятелни, заявяват от полицейската пресслужба.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето