Двама души изгоряха при пожар в къща в Лясковец. По непотвърдена информация, това са обитателите на имота - 66-годишен мъж и 34-годишната му дъщеря. Пожарът започнал малко преди 1 часа през нощта. Очевидци разказват, че първоначално се чул тътен, след което пламъците мигновено обхванали цялата къща.

"Просто чух, че някои мъже викат за помощ. Двама мъже или се караха, нещо от този сорт. Поне така ми се струваше на сън. И в момента, в който вече се разбудих чух силен трясък и виждам на нивото на прозорците ни огромен пламък", обясни съседката Ренета Лазарова.

Сигнал за пожара многократно са подавали различни съседи. По думите им екипът от огнеборци пристигнал на мястото на трагичния инцидент половин час по- късно. Доста, след като виковете за помощ вече били заглъхнали.

Преди 10-15 дни в същата къща е имало късо съединение. Тогава специалисти са отстранили аварията, като са разделили двата кабела.

"И аз точно тогава казах на хората, понеже не ги познавам тези съседи, им казах да се обадят. Да си оправят този ток, жици, защото ще им се запали къщата. Не мога да предполагам. Нямам представа от какво е станал пожара", каза Диана Бацмаер, друга съседка.

За последно нещо в къщата е избухнало на разсъмване. Днес преди обяд огънят все още тлееше. Към 10.30 ч. огнеборците откриха и второто тяло - на мъжа. Причините за пожара тепърва ще се изясняват.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето