Френски кораб извади от водата още шест тела на жертви от самолета "Еърбъс”, който се разби в Атлантическия океан с 228 души на борда, съобщи бразилски военен говорител, цитиран от Франс прес.
    
С това откритите тела на жертви от този полет стават общо 50.
    
Генералът от бразилските Военновъздушни сили Рамон Кардозу потвърди, че издирванията ще спрат, едва когато "вече няма да има никаква възможност да се изваждат от водата тела или отломки от самолета".
   
"Няма да спрем на 19 юни", добави той, но подчерта, че от тази дата на всеки два дни ще се прави оценка дали да продължава издирвателната операция.
    
Властите са ограничили района на издирване до радиус от 70 км в зона на около 850 км северно от бразилските острови Фернанду ди Нороня.

Междувременно стана ясно, че катастрофата на френския самолет може да струва между 330 и 750 милиона долара на застрахователите, пише в електронното си издание в. "Монд".

Вече е изчислено, че за загубата на самолета те ще трябва да платят 67,4 милиона евро. Трябва обаче да бъдат намерени черните кутии на машината, за да се разберат точните причини за катастрофата.

Едва тогава ще стане ясно кой ще поеме обезщетенията - застрахователите на "Ер Франс”, тези на "Еърбъс”, или на подизпълнителя, отговарящ за поддръжката на самолета.
    
Общата сума на обезщетенията може да нарасне, ако извънредните действия за издирване на самолета, загиналите пътници и черните кутии, бъдат за сметка на страната, отговорна за катастрофата.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето