Строителен работник е загинал при трудова злополука на новостроящ се мост в ремонтиран участък на прохода Хаинбоаз, съобщиха от пресслужбата на областната дирекция на МВР.

Инцидентът станал вчера около 15.10 часа. По време на обедна почивка 52-годишният кофражист Басри Кадир от с.Зелениково, Кърджалийско, се отделил от колегите си и се качил на недовършеното мостово съоръжение.

По неясни причини работникът политнал от необезопасения мост и паднал от 15-метрова височина в скалисто дере, където починал на място.

Изяснено е, че загиналият бил нает от софийската фирма "Братекс"ООД, която е подизпълнител на великотърновскта "Мостстрой" - главен изпълнител на ремонта на трасето от великотърновския участък на прохода Хаинбоаз.
    
По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по текст от наказателния кодекс, който предвижда до пет години затвор за всеки, който причини смърт поради незнание или немарливо изпълнение на служебни задължения.
      
Със заповед на областната дирекция "Инспекция по труда" строителството на моста е спряно докато мостът не бъде напълно обезопасен. Паралелно трудовите инспектори извършват пълна проверка на фирмата-подизпълнител на обекта, който е сред приоритетите на Национална агенция "Пътна инфраструктура".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето