"За социалистическата партия, разбира се, че второто място не може да бъде удовлетворение и по никой начин не може да се каже, че този резултат ни успокоява и че ни дава самочувствие. Напротив, той ни амбицира в много по-голяма степен". Така коментира резултатите от евровота Румен Петков, депутат от Коалиция за България. Той заяви още:
 
"Нашите евродепутати бяха единствените, които отчетоха пред българските граждани това, което са направили. Това ме кара да мисля, че за следващите парламентарни избори ние сме тези, които имат ресурса, имат потенциала – организационния, политическият и управленският, да мобилизираме достатъчно сериозна подкрепа, за да ги спечелим.
 
Това не са поредните избори, а са едни от най-важните избори, в които или ще изберем стабилността, или ще изберем предсказуемото управление на страната, и то в много тежки кризисни условия, за никой сериозен човек няма съмнение, че второто полугодие ще бъде много трудно, или ще изберем вечното недоволство, вечното мърморене срещу някого, вечният стремеж към някакво признание, Бог знае нито за какво, нито на каква цена, тоест изборът, пред който сме изправени е много значим не само за нас самите, а за държавата и за цялото общество.
 
От своя страна Ивайло Калфин коментира:
 
"Действително има известно разочарование, ние си бяхме поставили доста амбициозна цел. ГЕРБ започна с доста популизъм, със силен негативизъм, което хваща ухото. ГЕРБ спечели на тази емоционална вълна. Разликата от малко под 6% показва, че цялата тази алтернатива не се случва.

След като в ЕП при висока бариера влизат шест партии, си представете, че при националния парламент ще влязат сигурно осем. Много интересни коалиции ще има с толкова раздробено гласуване".

 

Повече за изборите можете да видите в Izbori.btv.bg   

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето