"Резултатът е едно признание за работата ни. Смятам, че е дошло времето да се появят истински хора в политиката. (...) Лидерите са тези хора, които гласуваха за нас", отбеляза Ковачки.
 
За следващото управление
 
"При тази конфигурация е вного възможно "Лидер" да е балансьор при следващото управление. Решението с кого ще се коалира "Лидер" ще зависи от принципите, които ще споделяме.
 
Не може да се говори безконечно за политика, трябва да се говори конкретно. (...) Обещахме, че няма да има безработица, че ще има условия, при които да се работи нормално. (...) Никой не говори за икономика. Аз не съм политик, аз говоря на икономически език, който е разбираем за хората".
 
За гласуването в Бобов дол
 
"Всички подценяват миньорите. Те са хора, които се борят за своето семейство. Това, което аз обещах на моите служители е, че няма да има съкращения. Ние ще се борим за всеки един човек. Най-важен е човешкият фактор. Твърдо сме решени да защитаваме техните интереси".
 
За коалициите
 
"Ние сме готови да преговаряме с всички партии, които носят позитив. Партиите съществуват заради хората, а не обратното. (...) Ние ще водим една социална политика, политика за хората".
 
Може би с изключение на "Атака", сме готови да говорим с всички, заяви Ковачки. Той предвиди 200 хил. гласа за "Лидер" на следващите избори.

 

Повече за изборите можете да видите в Izbori.btv.bg   

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето