Телата на двама загинали и отломки от самолета "Ербюс" на Ер Франс, който се разби в понеделник в Атлантическия океан, бяха открити и извадени днес сутринта. Това заяви в град Ресифи говорителят на бразилските ВВС Жоржи Амарал, цитиран от Франс прес и Ройтерс.
 
Откритите тела са на двама мъже. "Ербюс" А330, изпълняващ полет от Рио де Жанейро за Париж, изчезна посред Атлантическия океан с 228 души на борда в нощта на 31 май срещу 1 юни. Това е най-тежката катастрофа в 75-годишната история на Ер Франс.

Това са първите открити тела и отломки от самолета след пет дни безуспешно търсене. В четвъртък бразилската армия съобщи погрешка за открити отломки от самолета на Ер Франс, но след проверка се оказа, че не са от него.

Сред откритите отломки има пътническо кресло, найлонова раница с лаптоп и кожено куфарче с билет от Ер Франс.

Намереното кресло е със син цвят като тези на Ербюсите на Ер Франс. Серийният му номер е изпратен на френската авиокомпания за проверка.

Телата и отломките са открити на около 640 км североизточно от архипелага Фернандо ди Нороня, който се намира на 360 км от бразилските брегове.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето