Мистерията около изчезването на френския самолет над Атлантическия океан се задълбочава. Търсенето продължава, след като бразилските власти заявиха, че намерените вчера отломки не са от самолета на Ер Франс.

Според бразилските военноморски сили в океана са намерени дървени багажни палети, каквито френският самолет не е имал на борда си. Съмнителното петно от гориво във водата се оказало машинно масло, от някой кораб, вместо летателно гориво.

"Мисията продължава. Претърсваме местността и изследваме вероятни отломки от самолета, но до сега не сме открили нищо. Надявам се в следващите няколко дни да намерим поне нещо, което да ни насочи към самолета", заяви френският пилот Колонел Тери.

Френският външен министър също е озадачен от липсата на резултати от търсенето.  

"Съединените щати, Испания, Канада, целият свят споделят своите подозрения и версии, за да ни помогнат в разрешаването на мистерията. За момента обаче нямаме никакви отговори. Не крием нищо от обществото, просто нямаме отговори", отбеляза външният министър Бернар Кушнер.

Мистерията около самолетния инцидент събуди отново версиите за терористичен акт. Друго предположение е за повреда в системата срещу обледеняване, в следствие на което машината за секунди е събрала тонове лед и е паднала като камък в океана.


Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето