На мястото на падането на самолета на френската компания „Ер Франс" не са открити оцелели или тела на загинали. Това съобщи министърът на отбраната на Бразилия Нелсон Жобим. Продължава изясняването на обстоятелствата и на причините за катастрофата.

По думите на бразилския министър, корабите на Военноморския флот на Бразилия вече са пристигнали в района на катастрофата и издирват останки от самолета. Жобим изключи възможността причината за падането на машината да е терористичен акт. По неговите думи, характерът на масленото петно на повърхността на океана противоречи на тази версия.

"Единственото нещо, което може да се заключи, при наличието на петна от гориво, е да се изключи възможността от възникването на пожар. Което означава, че експлозия не е имало", обясни Жобим.

Липсата на тела в района на катастрофата министърът обясни с факта, че удавниците първо потъват, а след това са необходими между 48 и 72 часа, докато изплуват на повърхността. Първите останки от корпуса вече са открити и трябва да бъдат извадени от водата по-късно днес. След това те ще бъдат предадени за експертиза на френските специалисти. Отломките са разпръснати в периметър от над 90 километра в океана, което засилва съмненията, че самолетът може да се е разпаднал във въздуха.
 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето