Все още няма яснота за причините довели до катастрофата на „Еърбъс А 330” на „Еър Франс”. Бразилия обяви тридневен траур за загиналите при инцидента. Френски експерти потвърдиха, че забелязаните в Атлантическия океан отломки са от въпросния самолет.

Според експерти всички 228 души на борда са загинали. До момента на мястото на инцидента не са намерени никакви тела. Засега нито една от отломките не е извадена от океана. На мястото са пристигнали четири бразилски военни кораба със специално екипирани водолази. Там са и три търговски кораба.

Корабите са се отклонили доброволно от маршрута си, за да помогнат на издирвателните операции и ще се опитат да приберат някои от отломките, забелязани в района. Следващият етап ще бъде идентификация на отломките, които ще бъдат събрани.

Франция изпрати към мястото на катастрофата изследователски кораб, оборудван с автоматични батискафи, които могат да се спускат на дълбочина от шест хиляди метра. Според експерти намирането на черните кутии на самолета ще бъде най-голямата и сложна операция от намирането на отломките на Титаник досега.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето