Продължава търсенето на останки от самолета на френските авиолинии, който изчезна над Атлантическия океан, докато изпълняваше полет от Рио де Жанейро за Париж. Тежките атмосферни условия, които не са се променили от вчера, затрудняват достъпа на спасителните самолети.
 
Пилотът на бразилски пътнически самолет, летящ от Париж за Рио, оповести, че е забелязал светещи петна на повърхността на водата на около 600 км от бразилския бряг. По-късно бразилските военновъздушни сили съобщиха, че френски търговски кораб е претърсил района и не е открил горящи останки.
 
"Търсим останки в един огромен район. От тях бихме могли да уточним къде самолетът е паднал във водата. Така ще получим представа къде има повече останки и евентуално къде са черните кутии", заяви френският военен говорител Кристоф Празюк.

В издирването участват бразилски, френски и испански кораби и самолети. Работата им се затруднява не само от силните бури и турбуленцията, но и от подводния релеф в тази зона. На около 4 хиляди метра под повърхността се намира планинска верига, подобна на Андите. Веднъж попаднали там, останките от злополучната машина, включително черните кутии, много трудно биха били открити.

Спасителите са в надпревара с времето и заради това, че черните кутии излъчват сигнали в продължение на месец след катастрофата.

Полетът 447 на "Еър Франс" изчезна от радарите рано сутринта вчера. Денонощие и половина по-късно от двете страни на Атлантика близките на пътниците напразно очакват новина за съдбата на своите близки. Във Франция и Бразилия работят центрове за спешна медицинска и психологическа помощ. Все по-реалистични изглеждат опасенията, че с напредването на времето шансът да бъде спасен някой от пътниците става все по-нищожен.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето