Двама младежи - на 18 и на 21 години, загинаха при тежка катастрофа с мотор в София. Инцидентът стана около 23 часа снощи по време на поредната незаконна гонка на Околовръстното шосе.

В неделя вечерта 18-годишният рокер участва в незаконно рали. Развива повече от 200 км в час, когато на шосето пред него излиза 21-годишен фен на скоростите, дошъл да гледа гонките.

"Нелепо пътно транспортно произшествие. С нищо неоправдано. И ето зачерниха няколко семейства", коментира Ваньо Стоевски, началник на столичния КАТ.

Разследващите разказаха, че части от двете тела и от мотора е имало на 350 метра от мястото на сблъсъка. По ирония на съдбата на това място, което с години е използвано за незаконни ралита, е имало екип на КАТ, който обаче е разгонвал участниците в другото платно.

"Това са млади хора. При които нивото на адреналин е високо. Те просто не оценяват това, което може да се случи. Може да засекат, че сме там като полицаи и не оценяват, че ние сме там да ги предпазим. Те си мислят че сме част от тяхното шоу. А ние не сме", отбеляза Стоевски.

От КАТ са решили на местата, които най-често се ползват за незаконните надбягвания, да има цивилни автомобили с камери. Така екстремните мотористи ще бъдат глобявани.

От началото на годината само в София са загинали осем моториста, а 38 са били ранени.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето