Бивш полицай, убил студент в центъра на Бургас, бе осъден на 20 години затвор. През август миналата година Евгени Ганев застрелял от упор в главата младежа, след като цяла нощ празнувал рожден ден с приятели полицаи.    

Съдът постанови, че Ганев е извършил убийството умишлено, по хулигански подбуди, по начин и със средства, опасни за мнозина и го осъди на 20 години затвор при първоначален усилено строг режим. Бившият полицай ще трябва да плати и 200 000 лева обезщетение на родителите на убитото момче.

"Лошото е, че те са свикнали да раздават правосъдие, да са велики, да са над всички", каза Пеню Стоев, баща на убитото момче.

"Ако наистина има правосъдие, той ще си излежи присъдата. Не че това ще върне сина ни. Просто, за да са спокойни останалите хора, че има правосъдие в тази държава", каза майката Донка.    

Показното убийство в центъра на Бургас разтърси града през август миналата година. След като цяла нощ обикаляли кръчмите, за да празнуват рожден ден, Ганев и приятелите му полицаи седнали да си допият в бистро "Бохем" на главната улица. Там Ганев извадил законно притежавания си пистолет и гръмнал в главата момчето, което се присъединило към компанията.

Убийството е запечатано от видеокамерите на близката банка. Записът показва как веднага след разстрела приятелят на Ганев- тогава началник на Районното управление в Приморско, напуска местопрестъплението, без да потърси "Бърза помощ" и полиция. По-късно той бе дисциплинарно уволнен.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето