Днес ще бъде разпитан собственикът на фирмата на автобуса "Чавдар" Слав Славов. След това разследващите органи ще решат дали Славов ще остане задържан (кадри след тежката катастрофа от мястото на инцидента вж. в прикачения файл).

В ямболската болница продължава лечението на ранените от вчерашната катастрофа. В най-тежко състояние е 82-годишна жена, която е в кома. Четирима са настанени в хирургичното отделение без опасност за живота. Сред тях е 60-годишния Георги Добрев. С охлузни рани е и 70-годишната Гена Стоянова, жената е пътувала в автобуса убиец.

Четиримата пострадали, които снощи бяха транспортирани в болници в София, са в стабилно състояние. Това съобщиха от трите болници, в които са настанени пациентите. Приетите във Военномедицинска академия и в болница "Лозенец" тази сутрин бяха оперирани.

Шофьорът на автобуса и пострадала жена са настанени в клиниката по неврохирургия на "Пирогов". Мъжът е с охлузвания по челото и мозъчно сътресение, а жената - с рани по главата и счупена ръка. Двамата пациенти са по-спокойни, но все още са в състояние на емоционален шок.

Пациентката във ВМА е на на командно дишане, но без опасност за живота и с нормални жизнени и сърдечни функции, съобщиха от болницата. В болницата е настанен и раненият полицай Димитър Димитров, на който също предсоти операция. Той е в стабилно състояние, но има счупвания лява подбедрица и лека травма на рамото.

Три операции претърпя тази сутрин и пациентката, която би приета в болница "Лозенец", съобщи директорът д-р Любомир Спасов. Оперирани са глезен, едната ръка и лицето на пострадалата. Състоянието й е стабилизирано.

В днешния ден на траур панихиди в памет на загиналите бяха отслужени в софийския храм "Света Неделя" и в ямболския "Свети Николай Чудотворец".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето