Днешната катастрофа е втората тежка автобусна катастрофа за последните две години и половина. Само от началото на тази година големите пътни инциденти с автобуси са най-малко шест, жертвите са осем.

В края на 2006 г., при тежка катастрофа на моста край град Бяла, Русенско живота си загубиха 18 души, а 11 бяха ранени.

В черната статистика влизат:

6 март 2009 г.
Около 22 ч. на околовръстния път на Стара Загора автобус с турска регистрация се обръща и пада върху лек автомобил, който се движи по път без предимство и е управляван от 18-годишен шофьор. Жертвите са шест - две румънки и четирима ученици.

"Трябваше да бъдат абитуриенти след два месеца. Добри ученици са отлични ученици с много добри резултати, не сме имали проблеми с тях", коментира тогава Ваня Сотирова директор на ГПЧЕ "Ромен Ролан" Стара Загора.

Април 2009 г.
Месец по-късно четирима души изгарят в лек автомобил, след жестока катастрофа на автомагистрала Тракия. Колата, която се движела в посока Пловдив, се възпламенила след удар в друг лек автомобил.

Декември 2006 г.
Трагедията край град Бяла, Русенско. Преди две години и половина там загинаха 18 души. Причина за трагедията, както и в днешния трагичен инцидент, са неизправни спирачки, само че на камион.

Май 2005 г.
34-годишна жена загина при тежка катастрофа в Старозагорско. Челно се блъскат бус и две леки коли. Починалата жена е шофирала един от леките автомобили. Била е без колан и е загинала на място.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето