Огромен архипелаг от острови на Филипините се превърна в дом за екипа на най-успешния риалити формат у нас - Survivor, а съвсем скоро ще се превърне и в най-екстремното място за оцеляване на участниците в четвъртия сезон.

Въпреки че в момента в тази част на света е есен, температурите в региона не падат под 35 градуса, а слънцето е безжалостно към всяка открита част на тялото, като изгарянията са изключително тежки и болезнени.

За разлика от изминалите издания този път сървайвърите няма да бъдат подложени на безмилостни атаки от насекоми, но ще трябва да бъдат особено внимателни при оцеляването си, защото една от най-големите заплахи там са змиите.

На Филипините живеят четири от най-отровните змии

на планетата, като най-опасни са филипинската кобра Ная Ная и кораловата змия. Друга заплаха за участниците тази година ще бъдат бокс медузите, досегът с които може да бъде смъртоносен в зависимост от степента на пораженията върху човешкото тяло.

Пътят до архипелага на снимките е около 36 часа, като включва превози със самолет, джипове и лодки. Островите, на които ще оцеляват сървайвърите, се намират на час път с лодка. До момента само един от известните в региона тайфуни е ударил архипелага. Екипът прекара пет дни в базовия си лагер, защото

тайфунът Глория донесе проливни дъждове и силен вятър

Районът, в който ще бъде заснето шоуто, е изключително беден, но хората са внимателни и гостоприемни. Основните им препитания са отглеждането на ориз и риболовът. Според статистиките годишно хиляди губят живота си от ухапване от змии при работа в оризищата.

Филипините са предпочитана туристическа дестинация заради природните си забележителности. Невероятна гледка представляват действащите вулкани, красивите заливи и тюркоазените води на тихия океан.

Екипът на шоуто тази година е подкрепен и от местни специалисти на свободна практика. Сред тях е световноизвестният специалист по пироефекти Дани Буб Бум. Той и неговият екип участват в заснемането на едни от най-големите американски кинопродукции. Дебютът на филипинеца е през 70-те години в суперпродукцията "Апокалипсис сега", а след това има принос и в култовия филм "Взвод", сниман в тези географски райони.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето