1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,854.2

Орешарски: Преодоляването на кризата ще отнеме по-дълго време

БГ Бизнес
 

Всички анализатори са единодушни, че отговор, дали сме стигнали дъното, не съществува

На форум, посветен на кризите, министърът на икономиката каза още, че не е оптимист за бърз изход от сегашната криза. Към момента бюджетната сфера харчи 90 процента от предвидените средства, като най-вероятно останалите 10 ще се отпуснат в края на годината, ако ситуацията е благоприятна.

Изменения в планирания от кабинета 3-процентен излишък тази година може да има едва през август - септември. Все още няма решение за допълнително съкращаване на разходите, каза Орешарски. Той посочи още, че един от проблемите, с които икономиката ни ще се сблъска е обезценката на валутите на съседните страни, които по този начин ще станат по конкурентоспособни от нас.

Преодоляването, в глобален мащаб, на кризата ще отнеме по-дълго време, смята финансовият министър. Тезата му беше подкрепена от Пирита Сорса от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, според която, ако не се възстанови банковата система на Европа и Съединените щати, ни чака дълго възстановяване.

Всички анализатори обаче са единни, че еднозначен отговор дали сме стигнали дъното на кризата или не към момента не съществува.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии