Две от лицата на кампанията за опазване на националните ни паркове - Магдалена Малеева и Христина Балинска бяха на място в природен парк "Витоша", за да обсъдят така актуалната напоследък тема.

Тази събота, 23 май, за поредна година, WWF организира почистване на 11-те национални природни парка в цялата страна. Очаква се доброволците тази година да са много.

"Трябва да бъдем егоисти", смята Магдалена Малеева. "За да се грижим за нас, трябва да се грижим и за природата", категорична беше тя.    

Традиционно bTV ще подкрепи инициативата и тази година. Синоптикът Христина Балинска ще бъде посланик на природен парк "Сините камъни" край Сливен. Тя самата призна, че не може д аси обясни защо хората не желаят да приберат боклука със себе си и да го изхвърлят на подходящото за това място. От друга страна обаче тя призна, че извозване на отпадъци от планините е доста трудно. Мотото на всеки планинар би следвало да бъде "Моята раница е моето кошче за отпадъци, докато съм на разходка в планината". Инициативата, смята Христина е много хубава, но още по-хубаво е да не се замърсява, за да не се стига до необходимостта от подобни кампании.

Повече по този въпрос можете да видите в прикачения файл.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето