Конституционният съд трябва да се реформира, тъй като се е превърнал в "сиропиталище за политически аутсайдери", смята лидерът на РЗС Яне Янев. КС не е орган, в който трябва да се допускат партийни кукли на конци, бивши партийни секретари, бивши министри и хора над 70 години, допълни още той в студиото на "Тази сутрин".

"Откакто Иван Костов влезе в съюз с последните убийци на СДС, за мен вече не представлява интерес от политическа гледна точка, защото там няма нито електорален потенциал, нито идеен заряд, нито нищо солидно, свързано с ЕС", смята Янев.

Той също така съобщи, че сега, когато комплектоват документацията, свързана с доклада на РЗС до Европейската комисия за най-облагодетелствалите се политици от властта, много внимателно анализират всички данни и определено голям интерес ще представляват фактите, свързани с дейността на правителството на Костов, които не са оповестявани до момента.
 
Ако се анализират списъците на АП, ще се види, че към 1 януари 1990 година националният капитал възлиза на 33 млрд. лева, които са продадени от правителството на Костов, каза Янев. По думите му 80 на сто от тези средства са отишли в джобовете на червената номенклатура.

Попитан защо не се присъедини към Синята коалиция, Янев отвърна, че там няма перспектива, говорят се неща от миналото, че самата коалиция няма визия за управлението на България. "Синята коалиция е коалиция на оцеляването или по-точно там се е събрал ликвидационният съвет, който ликвидира синята идея, за да създаде Синята коалиция", заяви той.

 

Повече за изборите вж. в Izbori.btv.bg.