Куче-пазач нахапа жестоко 3-годишно момченце в Айтос. Инцидентът станал в градския парк. Детето е в болница с тежки наранявания по главата и тялото.

Тригодишният Пламен излязъл на разходка с баба си и по-големия си брат в градската градина в Айтос. Заиграл се на детската площадка, край която има заграден басейн и няколко постройки. Изведнъж станал и тръгнал към една от тях.   

"Чувам кучешки лай и му казвам: "Недей да отиваш там, може да има куче, да те ухапе!" Обаче то си е дете", разказва бабата Катерина Матева.

Всичко става за секунди. След като чува виковете на детето, баба му се втурва към него и го вижда цялото окървавено.

Момченцето е прието в Спешния център в Айтос, след което е транспортирано до отделението по "Неврохирургия" в бургаската болница. 

"Опасност за живота няма. Засега е стабилно състоянието му. С ухапвания по главата и половите органи е. Като цяло е стабилизирано, но така или иначе ще остане в болницата за наблюдение и по-нататъшно лечение", съобщи неврохирургът д-р Любо Томов.  

Колибата на кучето - немска овчарка, е до плувния басейн в градината. Животното е било вързано с верига, но според бабата пазачът след като го нахранил, забравил вратата отворена.
Веднага след инцидента колибата му била премахната, а кучето подменено с друго - много по-кротко.


 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето