Българската Федерация по ММА ще започне от следващата година да организира и реализира у нас клубни първенства. Веригата М1 Селекшън, която е идея на М1 Глобъл и президентът Вадим Финкелщайн ще има за цел да излъчва повече състезатели, да се прави по-добър подбор след преборвания, да се развива повече ММА в клубовете и страната и да се отсяват състезатели, които могат да облекат и националния екип. Формата ще включва 5 или 6 родни отбора.

М1 Селекшън стартира от тази година в Украйна и Беларус. Това заяви на пресконференция у нас Вадим Финкелщайн по време на престоя си в Бургас за втори кръг от веригата М1 Чалъндж. Финкелщайн подчета, че това ще е начина да се включат още страни в престижния турнир. В момента в М1 Чалъндж членуват 16 страни, а близо 100 са отправили запитване за присъединяване.

От Българската Федерация започнаха със своята благотворителност, която бе планувана преди домакинството на втори кръг на международния турнир. Първите 5 хиляди лева. вече са преведени на бургаския интернат "Алексанър Георгиев - Ковдакафалията", където живеят близо 80 деца. Със сумата от ръководството на дома ще закупят на сираците спортни принадлежности и аксесоари.