1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,854.2

Банкови чиновници засегнати от общественото недоволство

БГ Бизнес
 

Световната криза и скандалите около премиите, раздавани в банките, настроиха обществото във Великобритания срещу банковите служители

"Изяжте банкерите!" - това е най-често повтаряният призив на протестите в британската столица. Обидените от призивите са обикновените служители в банковия сектор, които понасят негативите на общественото недоволство от финансовата криза.

Световната криза и скандалите около премиите, раздавани в банките, настроиха обществото във Великобритания срещу банковите служители. Много от тях не смятат, че те са правилния адресат за гнева на хората. "Те не се различават от средно статистическия англичанин", смята служителка в лондонското сити. Тя пише в пресата за живота там под псевдонима "Сити гърл". "И ние правим същите неща - плащаме сметки, опитваме се да се задържим на работа", казва тя.

В последната си статия за лондонски вестник "Сити гърл" отбелязва, че разбира хората, но гневът им, според нея, не трябва да бъде насочен към чиновниците: "В ситито работят над 200 хиляди души. Малцина са тези, чиито решения объркаха финансовия сектор и той тръгна в грешна посока през последните десетилетия. Така че повечето от нас са невинни наблюдатели. Виновна е системата, а не хората".

"Сити гърл" не одобрява и позицията на медиите, които несправедливо поставят под общ знаменател банкери и чиновници. Нейните чувства споделят и колегите й от Канари Уорф, където са седалищата на най-големите международни банки.

"Мисля, че не е справедливо наистина. Ние не сме пряко отговорни. Ние също ползваме банкови услуги.
Работещите в банковия сектор не крият, че с национализацията на банковия сектор във Великобритания спада интересът към професията. Вече няма условия за високото заплащане, което досега е мотивирало служителите", заявява тя.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии