Пиян следовател предизвика катастрофа на оживено кръстовище във Варна и се опита да избяга. 46-годишният Константин Михайлов управлявал автомобила си с 1,96 промила алкохол в кръвта.

Инцидентът е станал в неделя вечерта. На мястото на катастрофата се събрали шефът на варненското следствие и трима прокурори. Те забранили колегата им да бъде сниман и дори изтрили вече направени снимки от фотоапарата на очевидец.

Пияният магистрат блъснал два автомобила и разрушил близо 15 метра от мантинелата.  После решил да се скрие в близката улица. В една от ударените коли обаче се оказва негова колежка - прокурор Виолета Радева.

Тя взела от улицата табелата с регистрационния номер на извършителя, но той се появил и започнал да го дърпа от ръцете й. Пристигнали районният прокурор на Варна Цветанка Гетова, зам.-окръжният прокурор Радослав Лазаров, дежурният прокурор Катя Петрова и шефката на Окръжната следствена служба Галина Бакалова. Там бил и Димитър Кунев, собственик на информационен сайт.

- В момента, в който го снех, с много висок тон, за не кажа друга квалификация, Катя Петрова ме запита какъв съм и веднага да унищожа снимките, обясни Димитър Кунев.
– Те твърдят, че не си се легитимирал.
- Това са прокурорски завойчета. Силно, ясно казах името си, казах, че съм собственик на електронен вестник, г-жа Галя Бакалова ме познава отлично, тя много добре чу, имам и свидетели други.

Дежурният прокурор наредил снимките да бъдат изтрити.

- Вие сте били на мястото в неделя вечерта. Този следовател пиян ли беше?
- Пиян беше, да, Категорично пиян беше, съобщи Галина Бакалова, директор на ОССЛ-Варна.
- Някой опитвал ли се е да прикрива доказателства, защото има и такава версия? Били са изтрити снимки.
- Не, не и не. И дума да не става. Изтриването на снимките не е защото някой иска да прикрие доказателства, защото това не е митинг. Няма право гражданинът да снима огледа на местопроизшествието.

Всички магистрати, присъствали на местопроизшествието отричат да са правени опити за прикриване на нарушителя. Заместник-окръжният прокурор Лазаров заяви, че снимките на Кунев били изтрити, защото разпространявали материали, които са обект на следствието. Оказа се, че преди 2 години същият следовател е извършил ПТП след употреба на алкохол, но тогава срещу него не е образувано производство.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето