Убийството на сестрите Белнейски и неговото разкриване отново възбуди духовете, след като заместник-кметът на Пещера Атанас Стоилов е бил привикан в следствието, за да даде обяснение заради интервютата си, че са замесени имена на политици в това убийство. Самият той притежава видеозапис на двете сестри, правен в курорта "Св. Константин" два дни преди да бъдат убити. Според прокуратурата обаче на този запис не са заснети те.

Областният управител на Пазарджик Георги Петърнейчев гостува в "Тази сутрин". Неговото име също няколко пъти беше замесено в слухове, редом с това на доста български политици и държавници, относно това убийство и неговото прикриване.

Всичко тръгна от това студио. Аз никога няма да забравя този ден – 11 март 2006 г., и никога не съм вярвал, че ще придобие такива размери и така ще се развие всичко това. Надявам се, че днес тук появяването ми в това студио да сложи край на тази мистерия, заяви областният управител на Пазарджик Георги Петърнейчев в предаването "Тази сутрин".

Името му е намесено от майката на двете сестри. Да, тя каза, че това са слуховете в града и след това, следобед същия ден по местна телевизия и в "24 часа", тя го отрече всичко това, коментира Петърнейчев. Той допълни, че слуховете са пуснати два или три дни, преди да бъде избран за председател на Областния съвет на БСП.

Според Георги Петърнейчев, слуховете са тръгнали от бившия кмет на Пазарджик Иван Евстатиев. Аз започвам да си мисля, че наистина някой има интерес да подклажда и да тласка в тази посока общественото мнение, а съответно и органите, които се занимават. Не може да не откликнат на общественото мнение и се занимават със следи, които нищо няма да доведат, за да се прикрие и може би да се разхожда и да се радва на свобода истинският извършител, отбеляза още Петърнейчев.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето