Певицата Глория, Наско от БТР и техните деца, са сред героите на bTV Репортерите тази неделя. Авторът - Мариана Векилска - обсъжда с тях проблемите в образователната ни система.

"Най-важното в цялата тая работа е, това, с което децата се занимават, да е съобразено с възрастта им”, каза Богдана Трифонова.

"Аз на 6 години вече можех да чета, но това беше защото много се занимаваха в къщи с мен. Даже на 7 години можех да чета на руски. И какво ми е помогнало това?”, коментира Наско от БТР.

"Децата, като свикнат с ниските оценки, може би ще свикнат с мисълта, че не се справят, така че мисля, че им е малко рано на децата от втори и трети клас за цифрови оценки”, смята Янита Георгиева.

"Те са си все още бебета. Моята дъщеря в първи - втори клас - си забравяше тетрадките и учебниците, изсипваше си на чина куклите и кубчетата”, спомня си Глория.

"Ще бъде много хубаво, ако направят училищата всеки да има шкафчета, както е в другите училища, и всеки да си прибира неща вътре”, каза Симона.

"Просто ще нося учебните тетрадки и тетрадките за писане, а ако някой си носи учебник, ще го помоля да гледам от неговия. Просто, защото са много тежки и учебниците стават все по-дебели и по-дебели”, сподели Надежда.

„Аз примерно по физическо всеки час си играя, иначе повечето казват „Госпожо, лошо ми е, мързи ме да се преоблека и си сядат на пейката", разказа Мартина.

С какви мисли и надежди ще изпратим децата си на училище този 15-ти септември - гледайте в bTV Репортерите на 12 септември в 19.30 чада.