Скандално премина Годишното общо събрание на Българския олимпийски комитет (БОК). Причина за това стана сделка с къщата на улица "Марин Дринов" 19. Както е известно имот, който е дарен на БОК и намиращ се в най-скъпата част на София, е скандално обявен за продан. Къщата е оценявана 2,2 милиона евро. В момента там се помещава клиника - "Он клиник".   

Скандалната сделка е станала с подписа на бившия председател на БОК Иван Славков. На 1 март 2000 година пред нотариус Анадолиев с кантора на ул. "Славянска" в столицата, Славков дарява имота на Асоциацията на българските олимпийски клубове (АБОК), представлявана от тогавашния генерален секретар на БОК Белчо Иванов.

Юридически сделката е изрядна и БОК не може да предприемани никакви мерки. Освен това давността на тази сделка е отдавна изтекла. Въпреки това БОК е осъдил АБОК за невърнат заем в размер на над 200 000 лева и има съдебно решение за запор на спорния имот. На днешното си заседание БОК изключи като член на централата АБОК, тъй като сдружението не развива никаква дейност и уврежда престижа на
БОК. Решението бе взето с 44 гласа "за", 4 "против" и 3 "въздържал се".

"2012-та година ни изтича договора с областния управител, тъй като нашата къща в момента на улица "Ангел Кънчев" е дадена там за ползване и ние дефакто оставаме навън. Ако този имот на "Марин Дринов" си беше наш, там щеше да бъде нашето място", коментира председателят на БОК Стефка Костадинова.

Тогавашният генерален секретар на БОК Белчо Иванов заяви, че АБОК е развивала дейност, но от 4 години той не е в ръководството на централата и не може да коментира ситуацията в момента.    

На заседанието БОК прие бюджет от 1 010 000 лева за 2009 година. Централата ще разполага и с остатък от 370 000 лева от миналата година. На форума присъстваха 51 от общо 85-те членове.

От ДАМС пък обявиха, че тази година са отделени 12 милиона лева за ремонт на залата по спортна гимнастика, за "Спортпалас", за залата по борба в комплекс "Дианабад" и възстановителния център. 6 милиона лева са отпуснати за експлоатация на анти-допинговата лаборатория.