Британски изследовател с докторска степен по растението кресон съветва любителите на салата да галят марулите, за да ги направят по-вкусни, пише в. "Дейли експрес".

Стив Ротуел, фермер и самопровъзгласил се "спец по листата", твърди, че когато хората показват привързаност към марулите, приготвяните от тях салати стават по-вкусни.

Вманиаченият на тема салата британец с необичайна докторска степен от университета на Бат обяснява, че листата на галените марули стават по-големи, а вкусът им се подобрява.

"Ако гледате листния зеленчук в оранжерия, е добре да го докосвате нежно. Така се стимулира производството на същите ензими, които се образуват при съприкосновението с вятъра, и листата стават по-големи и по-вкусни. Аз самият винаги съм готов да галя марулите, защото много обичам вкусна салата", казва Стив Ротуел.