Неукрепен изкоп затрупа двама строителни работници в столицата. За щастие двамата пострадали са без сериозни наранявания. Операцията по изваждането им продължи повече от пет часа.

Земната маса се срутва върху двамата работници докато те поставят канализационните тръби на новострояща се сграда. Управителят на строителната фирма е един от пострадалите. Той е изваден минути след срутването. Вторият работник обаче остава затиснат в 6-метровата яма. Той е затрупан до кръста в земята.

Пет часа два екипа на пожарната и един екип на "Гражданска защита" се опитваха да извадят затиснатия работник. След края на операцията момчето изглеждаше видимо добре, без особени наранявания.

По неофициална информация работникът, който прекара 5 часа в 6-метровия изкоп е работил на обекта без трудов договор. От Инспекцията по труда отказаха коментар по случая.

При друг трудов инцидент 45-годишен работник загина на строеж във Варна. Той паднал от високо при качване на покрив. Мъжът е бил без задължителната предпазна каска.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето