Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки се опитва да продаде парцел за 280 000 евро край морето, съобщава сайтът frognews. Половината от земята е собственост на партньорката му Албена Денкова.

Имотът, който възлиза на около два декара площ, беше предоставен безвъзмездно от община Царево в знак на признателност към двамата, когато спечелиха световната титла преди две години.

Сега Стависки е решил да прибере оптималната сума от 280 хиляди евро. Много е вероятно обаче сделката да не стане факт, защото в момента няма много купувачи. Според запознати, руснакът ще опита да пласира имота на свои сънароднци.

Вероятно Стависки иска да събере средства за лечението на Мануела Горсова,  която изпадна в кома, след жестоката катастрофа, която фигуристът причини, след употреба на алкохол.

Известно е, че световният шампион заработва и от руското шоу "Ледников период". Неприятната новина за участниците в него е, че бившият състезател по фигурно пързаляне и настоящ продуцент на шоуто - Иля Авербух, намали хонорарите заради световната финансова криза.