Нито една черна официална рокля няма да дефилира на полуфинала на "Мис България 2009", който е днес. Носителката на "Златна игла" за 2008 и официален дизайнер на конкурса Аля Милушева използва цялата пищност и магия на цветовете в роклите, които ще облекат участничките в най-престижното събитие.

Пет серии тоалети, вдъхновени от свежестта и динамиката на пролетната природа, ще дефилират на сцената:

"Топъл дъжд" - в нея сребро и синьо се преливат в коприна с мокър ефект, създаващи усещането, че роклята сякаш се стича по тялото;

"Морско дъно" – в шеметен танц се впускат зелено, тюркоаз и синьо;

"Сияние" - жълто, бледолилаво и зелен лимон са  цветовете в тази серия;

"Пламъци" - неочаквано, но много сполучливо съчетание от злато и червена керемида;

Драматичната "Стихии" - за надмощие се борят тъмно лилаво и дълбоко синьо.

Ефектен елемент и много пролетно настроение внасят и мотивите на цветя, които изглеждат като ръчно рисувани или пък са бродирани върху плата, като се търси ефектът на картина или гоблен. Силно подчертаните ръчно изработени елементи придават на роклите ореол като на произведения на изкуството.

Тоалетите са създадени за модерни момичета - освободени, ефирни, но винаги в крак с тенденциите на сезона. Вместо дълбоките деколтета, неоставящи почти нищо на въображението, Аля залага на нежно разголените рамене, красивите голи гърбове и цепки.

В крак с тенденциите дизайнерката експлоатира и високата талия, която е особено подходяща за официални случаи и придава елегантна издълженост на силуета, напомняща за аристократичните балове в стил "Война и мир".  

На подиума ще видим и пачки – характерните за балерините рокли от бюстие и силно разкроена къса пола.

Материите

Сатенът, който напомня блясъка на славните години на Холивуд, е успешно конкуриран от благородните шифон и органза, тафта и шантунг.

Органзата често оформя фини къдрички или ситни волани, които в момента царстват сред детайлите.

Красивите, ръчно работени дантели, които са запазена марка на Astella Atelier, също не са пренебрегнати и дават усещане за нежност и свежест.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето