Седем души пострадаха при тежка катастрофа в София тази сутрин. Виновен за инцидента е 17-годишен младеж без шофьорска книжка, който се движел с висока скорост.

Десетокласникът Ангел открадва от чантата на сестра си ключовете от колата й, взима няколко приятели и излизат да се повозят. След 9,30 ч. сутринта на булевард "Цветан Лазаров" в жк. "Дружба" 17-годишното момче губи контрол над автомобила.

Фиатът изхвърча през тревната площ в насрещното платно. Там първо удря леко една кола, след което се забива челно в движещото се срещу него такси. След това се завърта и в него отзад се удря БМВ, което се движило след таксито.

Ранени са общо 7 души. Шестима от тях са в болница. Спътниците на виновния шофьор обаче избягали веднага след катастрофата.

Приятели на пострадалите, който бяха дошли на мястото на инцидента се усъмниха в думите на Ангел, който твърди, че карал със 70 км./ч.

"Все още не е ясна скоростта, но е установено, че той е причина за катастрофата", посочи Любка Маринова, КАТ.

Състоянието на пострадалите не е критично, но някои от пътниците са вадени от екипите на пожарната. Час и половина след инцидента на мястото пристигнаха майката и сестрата на 17-годишният Ангел. Те твърдят, че той никога не е карал без книжка.

От МВР съобщиха, че на непълнолетното момче ще бъде наложена глоба в размер на 300 лева. Ще бъдат санкционирани тези, които са му предоставили автомобила, а той ще претърпи наказание. Застрахователните компании обаче най-вероятно ще заведат дело срещу Ангел за нанесените щети.

 Междувременно хора, които живеят в района коментираха, че това не е първият тежък инцидент на това място, което често се използва от младежите за скоростна отсечка и състезания.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето