В рубриката "Бъдете здрави с тази сутрин" на 4 март темата беше за успехи от ин витро процедурата за забременяване при по двойки над 40-годишна възраст и 5-годишно безплодие.

Акушер-гинекологът д-р Снежана Топалова, завеждаща клиниката по ин витро, разказа, че резултатите са добри, при по-младите двойки, затова не бива да се изчаква повече, ако в продължение на една година не настъпи желана бременност.

Нейната пациентка Гергана Гелова разказва колко са щастливи със съпруга си, че имат дете, което са очаквали 5 години. Успехът от ин витрото при тях е в резултат от  първия опит.

Акушер-гинекологът д-р Здравко Манев, също работи в болницата "Селена" в Пловдив. Той обръща внимание и върху психологическата подготовка на двойката, която иска дете чрез ин витро процедура. За професионализма и съпричастността на екипа на д-р Манев споделят Пепа Динкова и съпруг Клаудио Тисели. След два неуспешни опита в елитна болница в Италия те идват, за да опитат и в България.

Сега Пепа е бременна и е преминала рисковия период до третия месец. С искреност изразяват своята благодарност към своите лекари.

Д-р Минев дава надежда да забременеят ин витро и жени с миоматозни възли, като споменава конкретно своя пациентка.

Посланието и от лекарите, и от пациентите е да не се губи надежда при неуспешен ин витро опит  и да се вярва във възможността за забременяване, а резултатите ще последват.

 

Грижа за здравето

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето