Тази сутрин в 9.15 ч. при излизане от дома си в София е бил прострелян бившият областен управител на Варна Добрин Митев. 

Стреляно е с малокалибрено оръжие, съобщават от Министерството на вътрешните работи. Работата по случая продължава.

Стрелбата станала на ъгъла на булевард "Евлоги Георгиев" и улица "Мизия" пред входа на кооперацията, в която Митев живее със съпругата и двете си деца. Той е излязъл за сутрешната преса. Връщайки се от РЕП-а с вестници, Митев забелязал наведен мъж с шапка до колата си и дупка в задното стъкло. Веднага след това чул изстрел. Усетил болка в дясното бедро, качил се пеша до апартамента си на третия етаж, откъдето звъннал в полицията и в "Бърза помощ". Съседите не разбрали какво става.

От полицията установиха, че стъклото на личния "Фолксваген Пасат" на Митев е счупено с малко метално топче, намерено на задната седалка. Съпругата на ранения Илияна Даскалова-Митева няма обяснение за случилото се. Тя заяви, че Добрин не се занимава с бизнес.

Куршумът от бедрото на Митев е изваден в "Пирогов". Лекарите се надяват, че няма да има тежки последици от стрелбата.

Добрин Митев е бил областен управител на Варна от 1997 г. до 2000 г. Срещу него има обвинение за престъпление по служба заради неправомерно продадени имоти от фонда на Варненската управа. По време на мандата му бе затворена Варненската корабостроителница. Въпреки доста богатата предизборна кампания, Митев не успя да се пребори за кметския пост. От 2000-та година Добрин Митев работи и живее в София.