Огнена драма се разигра в центъра на София. Цял блок в квартал "Белите брези" беше евакуиран, след като бе обгазен от пожар в съседна къща. Единствено заради бързата реакция на пожарникарите инцидентът се размина без жертви.

Изгорялата постройка е изоставена от години и жителите на квартала са написали десетки жалби, че тя е опасна. bTV също на няколко пъти сигнализира за нея.

Преди 8 месеца за последно ви разказахме за къщата на улица „Хайдушка гора” в „Белите брези”. Тогава изоставената постройка, зарината с боклуци, беше почистена от общината.

Сборището на клошари пламва малко преди 4.00 часа сутринта.
 
Целият обхванат от пламъците блок е евакуиран от пожарникарите. Хората са вдигани от леглата заради опасност димът да влезе в домовете им и да ги задуши в съня им. Сред тях е имало и малки деца.

Изгорялата къща от години е свърталище на клошари, плъхове и бездомни кучета. А хората от квартала я наричат "Къщата на ужасите".

Кметът на район "Красно село" Пламен Църноречки каза за bTV, че битката със собственичката продължава, но общината нямало какво да направи. Единственият напредък от преди 8 месеца е, че тя е принудена да я загради. Нещо, което не спира неканените гости.

Положителното е цялата история е, че вече няма да има клошари, плъхове и кучета, коментираха хора от квартала. Подозренията за жертва вътре в къщата за щастие се оказаха неоснователни. В 7.00 часа на мястото застъпи нова бригада огнеборци, която продължи да се бори с тлеещите останки.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето