От новоучредената Синдикална федерация на служителите от МВР обявиха днес на пресконференция, че на 15 март се организира национален протест на служителите от МВР.

По думите на Иван Савов - член на Контролната комисия на федерацията, на протеста ще се покаже решимост и той ще бъде доста по-голям и мащабен от предишните, но ще е само началото на различни действия, позволени от закона.

Председателят на Управителния съвет на федерацията Иван Павлов определи готвения протест като "голямо събиране" пред Чешкото посолство и каза, че се очаква да го подкрепят представители на германски и швейцарски полицейски синдикати.

На пресконференцията от федерацията изразиха несъгласие с политиката, която се води от ръководството на МВР във връзка с предстоящите съкращения на служители във ведомството, както и затова, че в медиите се появяват различни цифри за това съкращение.

Беше изразено остро несъгласие с "липсата на принципи" за тази оптимизация и на критерии за оценка на дейността на служителите, които предстои да бъдат съкратени.

От федерацията казаха, че ще продължат да търсят контакт с ръководството на МВР и разчитат "да се прекрати порочната практика на общуване чрез медиите".

Във връзка с предстоящия на 15 март протест Иван Павлов каза, че гражданите са винаги добре дошли да го подкрепят.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето