Съпругата на починалия Кристиян Монев - Милена Иванова, поиска пълно разследване на причините за смъртта му. Човекът почина преди десет дни в следствения арест в Търговище. Според близките на задържания мъж въпреки лошото му здравословно състояние, той не е получил необходимото лечение.

Съпругата на Кристиян разказа, че четири месеца откакто е бил в ареста, мъжът й не е бил лекуван, нито е получавал предписаните му скъпоструващи лекарства.

"В болниците, в които го изпращаха, в Софийската, не се е прилагало никакво лечение, в затворническата, в МВР болницата също не е лекуван, там са правени само изследвания", обяснява Милена.

Защитата на подсъдимия обяви, че три пъти е искала пускане под домашен арест, но нито веднъж не е викано медицинско лице, което да каже има ли опасност за живота на арестувания, ако остане в килията.

"Нямаше някакви данни за обостряне на това заболяване. Потвърдена е диагнозата Хепатит Б, изписан е без подобрение и е предписано съответното лечение под наблюдаването на лекар и гастроентеролог. Ако имаше някаква опасност за неговия живот не би бил изписан и от болницата", коментира съдия Йордан Иванов.

Личният лекар прегледал задържания два дни преди смъртта му отрече да е установил пневмония, каквато беше открита при аутопсията на починалия.

"Някой искаше да си изтрие ръцете с него, защото другите двама, в които в колата им беше намерен наркотик, бяха освободени, понеже са деца на известни хора в града. Просто някой трябваше да обере пешкира и това беше съпруга ми", убедена е вдовицата.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето