Депутатът от БСП Добромир Гущеров отрече да е съдействал на фирми да източват ДДС. Поводът е сигнал от бившата директорка на Териториалната данъчна служба в Силистра Милена Цолчовска. Тя твърди, че Гущеров е поискал от нея да спре проверка на фирми на Гюнай Сефер, местен лидер на ДПС, от които става ясно, че е източвано ДДС.

Абсолютно неразбираемо е за мен защо съм замесен в скандала с източване на ДДС. Това коментира в  предаването на bTV "Тази сутрин" Добромир Гущеров, депутат от БСП. Той допълни категорично, че във взаимоотношенията на случая с Цолчовска – Гюнай Сефер най-малко той може да има някаква участие, защото преди три години и двете страни го обвинявали в съучастничество.

На въпрос дали е имал информация за това, че Данъчната служба в Силистра се използва за политическа саморазправа Гущеров отговори, че по онова време ДПС и БСП са имали конфликти относно изборите, но въпреки това бе категоричен, че службите не трябва да се използват за други цели.

Според лидера на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев тази седмица ще има ново развитие по скандала с източването на ДДС, заради който Мария Мургина подаде оставка като директор на приходната агенция.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето