Двама души са загинали, при станалите 21 тежки пътни произшествия през изминалото денонощие, съобщават от СБА. Ранени са 32-ма души, от които един човек е с опасност за живота. В района на София са станали 143 леки и четири тежки пътни произшествия с осем ранени.

Шестима пострадали са приети за лечение в "Пирогов". Между тях има двама ученици. След медицинска помощ всички са освободени.

За лечение е приета и 42-годишната жена, пострадала при катастрофа в района на Враца. Настанена е в Клиниката по неврохирургия с мозъчна контузия и счупване на шиен прешлен.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, както и на АМ Люлин, Тракия, Хемус и Марица, съобщават от СБА.

Поради стачка на гръцките митничари е затруднено преминаването през ГКПП Кулата - Промахон, където има опасност от образуване на колони от чакащи автомобили.

Затворени за движение са проходите Златица - Етрополе и Твърдица - Елена.  За товарни автомобили е затворен прохода Дюлински.

Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Батак - Доспат и Велинград - Юндола.