Пожар изпепели напълно хотел край пловдивското село Белащица. По време на инцидента в хотела е имало петима гости, които са евакуирани. От пожарната в Пловдив засега изключват хотелът да е запален умишлено.

През нощта в сградата не е имало ток. Електричеството било пуснато към 5 сутринта и най-вероятно искрата е тръгнала от елинсталацията, предполагат пожарникари.

Пожарът в хотел "Релакс" избухва в 5:30 ч. тази сутрин. Сигналът за бедствието е подаден от гостите на хотела, които се събудили от остра задушлива миризма. На мястото на инцидента пристигнали четири пожарни коли. Огнеборците заварили сградата обхваната от пламъци и от двете страни.

"В единия край успяхме да спасим една стая, тя е била обитавана само. В нея е имало пет момчета, работници от близки строежи, които са евакуирани", обясни инспектор Хаскелин Златарев.

Огнеборците не знаят дали в хотела е имало още гости, тъй като няма кой да им даде тази информация. По време на инцидента управителят на хотела е отсъствал.

Наемател на "Релакс" е Владимир Батаклиев, който по време на пожара е пътувал за столицата. Освен хотелска част в обекта има и дискотека и механа, които са били най-посещавани в петък и събота.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето