Днес се очаква Министерството на вътрешните работи да излезе със становище по случая за подслушването на министъра на правосъдието Антон Станков.

В четвъртък миналата седмица министърът на вътрешните работи Георги Петканов заяви, че правосъдният министър Антон Станков не е бил подслушван. Той е бил част от разговорите на спецполицая Живко Георгиев с трети лица. Специални разузнавателни средства са използвани срещу Георгиев, уточни вътрешният министър. Живко Георгиев беше уволнен. Антон Станков не е работил за службите, уточни още министър Георги Петканов. Специалните разузнавателни средства са използвани от 8 април до 7 ноември срещу служителя от Дирекцията за оперативно издирване Живко Георгиев.

Трябва да се сложи край на подслушванията. Това заяви премиерът Симеон Сакскобургготски по повод информацията, че министърът на правосъдието Антон Станков е бил подслушван. На въпрос дали трябва да има реформа в специалните служби след този случай, премиерът отговори, че България трябва да се уеднакви в това отношение с европейските държави. Според председателя на Парламента и главния секретар на МВР, в аферата с подслушването на Станков вероятно са нарушени правилата за използване на специалните разузнавателни средства. Не е имало разрешение за използване на такива средства срещу Станков.