В него иракските власти разкриват напълно оръжейната си програма, в която няма ядрени, бактериологически и химически оръжия.

Декларацията трябва да бъде предадена на ООН до утре, както изисква резолюция 1441. Ръководителят на иракската Национална комисия за наблюдение, Хусам Мохамад Амин, заяви, че докуменацията ще бъде връчена на инспекторите още днес. Там журналисти няма да бъдат допуснати. Интересът към днешната пресконференция за представяне на декларацията бе толкова голям, че блъскащите се представители на медиите счупиха една витрина и изкъртиха една врата.

Днес инспекторите подновиха работата си, която беше преустановена за два дни заради Рамазана. Те провериха производствен център и офисите на една държавна компания в Искедерия, на 40 километра южно от Багдад. Съоръженията са част от иракската военна индустрия и са изградени след напускането на инспекторите през есента на 1998 година. Инспекторите влязоха без проблеми в сградата, но журналисти не бяха допуснати.

Междувременно Саддам Хюсеин свика ръководството на страната, за да обсъдят международни политически въпроси. Тази вечер той ще произнесе обръщение към кувейтския народ.