Тригодишно дете загина при пожар във Варна, съобщиха от пресцентъра на полицията в крайморския град. Инцидентът е станал на 24 януари. Пожарът е избухнал на ул."Орлово гнездо". На адреса са били изпратени три противопожарни автомобила, извикан е и екип на Спешна помощ.

При пристигането си пожарникарите установили, че гори едноетажна къща с три преходни стаи. Евакуирани са три деца на възраст между 4 и 7 години и възрастна жена. Съседи обяснили на пожарникарите, че е възможно в най-отдалечената стая да има още едно дете. Когато огнеборците влезли, намерили силно обгорял детски труп.

Малко по-късно огънят е локалиризан. Спасени са долепените до горящата къща три жилищни постройки. Бабата на децата - на 75 години, е настанена във Военноморската болница, има опасност за живота й.

Предполагаемата причина за пожара е неправилно използване на електрическа печка. Работата по случая продължава.

При друг инцидент през почивните дни във Варна са загинали 41-годишна жена и 39-годишен мъж. Те са починали от задушаване с въглероден двуокис. Причината за трагедията е неизправност в газов бойлер в дома на починалите.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето