Станков определи като манипулация изнасянето в пресата на откъси от секретната справка, която вчера беше пратена от прокуратурата на Висшия съдебен съвет.

Според материалите в пресата секретната справка съдържа подслушани със специални разузнавателни средства разговори на арестувания преди няколко седмици Живко Георгиев. Срещу служителя на Дирекцията за оперативно издирване, който бе освободен под гаранция, са повдигнати обвинения за издаване на държавна тайна, злоупотреби по служба, незаконно притежаване на боеприпаси и изнудване.

В отпечатаните части от подслушани разговори - най-вече между Георгиев и шефа на моряшкия синдикат Пламен Симов, на няколко пъти се намесва името на правосъдния министър Антон Станков.

"Когато четох тези материали ясно си отговорих на въпроса каква е разликата между полицай и ченге. Аз съм жертва на една комбинация, която само ченгета биха могли да скалъпят", заяви правосъдният министър Антон Станков.

Министърът обясни, че се познава с Живко Георгиев още от периода, в който е работил като съдия. С Пламен Симов се запознали по повод искания на синдикалиста към правосъдното министерство.

Станков бе категоричен, че не е извършил нищо, от което да се притеснява.

"Отдавам това, което е изнесено в медиите на желанието на един кръг хора, които не желаят реформи, да бъдат блокирани тези реформи", допълни министър Станков.

Станков напомни, че и преди е имало атаки срещу него и заместниците му, заради съдебната реформа.


Бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев каза за БТА, че когато види писмото на Едвин Сугарев и се увери, че името му фигурира там, ще съди Сугарев за клевета. В последното писмо - от вчера, на Сугарев до Висшия съдебен съвет се споменавало, че Бонев, като министър на вътрешните работи е прикривал брата на главния прокурор Никола Филчев.