Спортната зала по вдигане на тежести в Добрич се срути в изкоп на новострояща се сграда.  По чудо няма жертви.

Сградата рухнала пред очите на чистачката, която била на метри от залата. Още снощи по време на тренировка, националът Анани Ташев усетил силни вибрации.

„При един от неговите опити каза - г-н треньоре, нещо в залата се клати и аз в кръга на шегата казах - навън багерите като си изтърсват кофите, нормално е така да ти се струва. Същевременно след още няколко минути това се повтори и ние за по-сигурно се преместихме от далечната страна към вътрешната страна", разказа треньорът Божидар Божилов.

Според Божилов новият строеж е започнал преди около месец. Тогава получили уверение, че това ще бъде административна сграда.

"За жалост като започнаха да копаят багерите започнаха да стържат с техните гребла в основите на нашата зала. В един момент с просто око се вижда, че подминаха дълбочина от 2 метра, след това започнахме да преценяваме че стават 4, 6", допълни още треньорът.

"Проверката показа, че този обект, който се изгражда не територията на спортния комплекс има издадено разрешение за строеж. Което означава, че обектът, във вида в който се изгражда, е легитимен", съобщи архитект Пламен Ганчев, зам.-кмет на община Добрич.

Инвеститор на проекта е общинския съветник от ГЕРБ и концесионер на спортния комплекс Младен Матеев. За bTV Матеев каза, че е започнал строителство на три етажен спортен комплекс с хотелска част.

Според директорът на РДНСК Добрич инженер Веселин Ганев причина за срутването е груба грешка на строителя, който не е укрепил изкопа. До края на седмицата ще бъде назначена комисия, която да разследва аварията.      

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето