Сняг затрупа цялата страна и продължава да вали. На места, особено в планинските райони, снежната покривка е повече от 50 сантиметра. Най-много сняг има в Кюстендил, където натрупа повече от 30 сантиметра.

Обилният снеговалеж и натовареният трафик в последния почивен ден усложняват още повече, пътната обстановка. Екипите на Гражданска защита през целия ден помагаха на десетки закъсали по пътищата.

Пътнически автобус се преобърна,

заради превишена скорост на магистрала "Тракия" на метри преди мост. Почти половината от пътниците пострадаха. Справка в полицията показа, че преди две години шофьорът има друга катастрофа с автобус, при която е загинал пътник.

Седем от общо 18-те пътници довършиха маршрута си в линейки. Част от хората са със счупвания, но без опасност за живота. Свидетел на полета на автобуса зад мантинелата е полицейски патрул. Беше меле. хората се натъркаляха. добре, че е равно и не се чупеха стъклата, разказва един от пътниците.

И според полицаите, и според пътниците автобусът на ямболската фирма "Дичони" е карал бързо. Според полицаите гумите на автобуса също с в лошо състояние. Рейсът е изхвърчал от магистралата малко преди да стигне един от мостовете, под които има пропаст. Няколко часа след инцидента все още не беше ясно, с каква скорост е карано, защото следователите и шофьора търсеха записа от тахографа.

Според запознати, няма как шайбата от тахографа да изпадне сама. Записите за скоростта на същия автобус показват, че през последния месец тя е превишавана ежедневно.

На два километра от катастрофиралия автобус, турски ТИР помете мантинелата и затвори платното към столицата за няколко часа.